Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 19.03.2024, 12:16

Херсонський навчально - виховний комплекс № 7

Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Новини

18 травня 2020 року виповнюється 76 річчя  з дня депортації кримськотатарського народу з Криму. 

Матеріали презентації https://drive.google.com/open?id=1mH5FT_PIJKz31Wz3ltu8LOjVHo2G_5nB розкривають етапи боротьби кримськотатарського народу за відновлення історичної справедливості, повернення і облаштування на рідній землі, відродження і інтеграцію в демократичній Україні. Виставку відкриває відтворений текст телеграми № 1476 від 8 червня 1944 року, надісланої о 13 годині 00 хв. з Ташкенту на адресу: Москва, НКВС СРСР – тов. Берія. Це доповідь про закінчення прийому ешелонів із спец-переселенцями – кримськими татарами в Узбецькій РСР.  Кримськотатарський народ піддався жахливої трагедії депортації, яка тривала більш ніж 50 років. На відміну від тих, хто займав будинки кримських татар на їх батьківщині – в Криму, спецпереселенців на нових місцях ніхто не чекав. Нікому не було справи до того, щоб забезпечити їх хоч би найнеобхіднішими, елементарними житлово-побутовими умовами. Тому в перші роки депортації десятки тисяч кримських татар вмирали з голоду, хвороб і нелюдських умов. Це відображено в матеріалах презентації. Не втрачаючи надії на перемогу справедливості, народ, з кінця 50-х років розвернув боротьбу за повернення на історичну батьківщину до Криму. Насильство і репресії, що влаштовувалися властями, не змогли зломити волю представників народу, що активно включилися в національний рух за відновлення прав і свобод кримських татар. 

Їх заарештовували, садили у в'язниці. Сотні сімей, що мали сміливість самостійно повернутися на рідну землю, кримські власті  повторно депортували з Криму. Такі факти мали місце не тільки в Белогірському районі (як це представлено на фото), але і в Кіровському, Сакському, Бахчисарайському, Сімферопольському, а також в інших регіонах Кримської області.    Боротьба кримськотатарського народу за відновлення своїх прав унікальна. Вона базується на ненасильницьких методах.  У 1991 році кримськими татарами були відтворені найвищий представницький орган народу – Курултай (Національний з'їзд) та Меджліс кримськотатарського народу. Діяльність органів національного самоврядування спрямована на вирішення питань відродження культури, традицій, духовності народу, його облаштування, відновлення політичних, соціально-економічних і конституційних прав. 

Інформація про вибір підручників для 3 класу у 2020 році

за посиланями:

https://drive.google.com/open?id=1AtVgtyhAmKjZXYPiK-qb66yp7AhJ6E7L

https://drive.google.com/open?id=1mHi13avnwGVopNv-ezQUuJ4JGoKfWufC

 

З 1 по 31 жовтня проходить Всеукраїнський місячник "Шкільна бібліотека - центр творчого розвитку дитини"!

№ п/п

План заходу

Учасники

Термін проведення

Відповідальний

1.

Книжкова виставка

«Ми українці - в історії козацтва»

 

До свята Козацтва

 

Зозуля О.А

Бібліотекар

2.

Конкурс читців «Лунай прекрасна наша мова»

3-4 класи

10-15 жовтня

Зозуля О.А

Бібліотекар

3.

Бесіди «Дітям про книгу»

1-2 класи

15-19 жовтня

Зозуля О.А

Бібліотекар

4.

Конкурс літераторів «Мої перші рядки»

1-4 класи

В рамках місячника

Зозуля О.А

Бібліотекар

5.

Конкурс малюнків «Казка на кінчику пензля»

1-2 класи

В рамках місячника

Зозуля О.А

Бібліотекар

6.

Тиждень родинного читання «Я прочитаю тобі казку» (діти читають батькам казки

В.О.Сухомлинського)

1-4 класи

В рамках місячника

Зозуля О.А

Бібліотекар

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

День Захисника України та День козацтва 14 жовтня 2018 року

З нагоди святкування Дня Захисника України, Дня козацтва в бібліотеці Херсонського навчально-виховного комплексу № 7 відкрито книжкову виставку "Ми українці - в історії козацтва"! Запрошуємо всіх бажаючих до шкільної бібліотеки! На вас чекають анонс нових, цікавих книг сучасних авторів для діточок молодшого шкільного віку.

В рамках Всеукраїнського місячника "Шкільна бібліотека-центр творчого розвитку дитини" з 15 по 19 жовтня в Херсонському НВК №7 проходив конкурс літераторів "Мої перші рядки" серед учнів 3-4 класів. В цьому конкурсі діти розкрили таланти до написання авторських робіт з складання казок та віршів. Дитяча творчість вилилась в позитивні рядки про дружбу та добро, любов до природи, до сімї.  Діти із великим задоволенням і натхненням презентували свої роботи.

Перелік сайтів на яких можна скачати елетронні версії підручників для початкової школи:

 

http://pidruchniki.in.ua/  (читати онлайн)

http://pidruchnyk.com.ua/ (читати онлайн, скачати)

http://4book.org/ (читати онлайн, скачати)

http://portfel.at.ua/ (читати онлайн, скачати)

http://shkola.in.ua/ (читати онлайн)

http://pidruchniki.net/ (скачати)

 

 

Друзі сайту
Форма входу

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz